ÀREA DE SOCI

PREMIS AMC DE MUSEOLOGIA

PREMIS/PREMIATS PRIMERA EDICIÓ

PRIMERA EDICIÓ

A

Trajectòries professionals

Andrea A. GARCIA i SASTREper la seva aportació pionera a l’educació als museus, pel seu esperit actiu, combatiu i inesgotable en pro de la museologia a Catalunya (assemblea de Museus, ATMC, ICOM 2001 Barcelona), per la investigació sobre els orígens dels museus d’art de Barcelona.
Maties SOLÉ i MASERASpel seu treball continuat per la museologia de Catalunya, en concret en els museus i el patrimoni de Montblanc i la Conca de Barberà. Per la seva perseverança i contundència en la defensa del món dels museus locals i comarcals i la seva presencia activa en tots els fòrums professionals en museologia a Catalunya.
I a títol pòstum, a Maria Rosa SENABRE i JUNCOSA, jove museòloga traspassada l’agost d’aquest any i de la qual en cal destacar el seu treball continuat en el Museu del Vi de Vilafranca del Penedès, el seu activisme cultural i el seu paper en l’impuls de la recerca arqueològica així com la seva presencia activa en tots els fòrums professionals en museologia a Catalunya.

B

Exposicions, experiències i activitats

El Sistema Territorial del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya pel projecte del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya d'agrupar 17 museus d’aquesta disciplina, cada un dels quals és singular respecte als altres, en tant que expliquen una temàtica o la industrialització en un espai concret del territori que, globalment i de manera descentralitzada, expliquen la industrialització a Catalunya mitjançant les seves col·leccions i/o musealitzant les diferents activitats productives que han existit. L’articulació del sistema ha creat una estructura organitzativa cohesionada envers custòdia i difusió del patrimoni industrial, per tal d’oferir a la comunitat serveis i atenció de qualitat.
Xarxa de Museus Locals de les comarques de Barcelona, per la creació, amb el suport de la Diputació de Barcelona, d’un sistema de suport regional al patrimoni cultural local integrat per prop de 40 museus; per oferir prestació de serveis directes i cercar fórmules operatives de cooperació supramunicipal en matèria de gestió, preservació, difusió i promoció dels museus i el patrimoni cultural i natural local que gestionen, tot potenciant l'intercanvi d’experiències i coneixements tècnics, i la formació i el reciclatge del personal dels museus locals, mitjançant la coresponsabilitat compartida, la viabilitat i adequació, la cooperació horitzontal i participació, sostenibilitat i rendibilitat sociocultural.

Aquesta web utilitza galetes (cookies) propies i de tercers. Política de cookies Si continues navegant, entenem que autoritzeu l'ús.